מדריכים

  • משה יגור

    מדריך

    עברתי לירושלים כדי ללמוד באוניברסיטה, וגם כי אני אוהב את העיר. זה היה ב-2004 ומאז אני כאן. כאן גם התחתנתי וכאן נולדו לי ולאשתי שתי בנותינו. אנחנו אוהבים את העיר, רוצים להמשיך לגור בה, רוצים שבנותינו יגדלו בה, ורוצים לראות בטובתה ובשגשוגה של ירושלים, עיר הבירה, לטובת כל תושביה. בגלל זה אני מדריך ב'עיר עמים' מאז 2015.
     

    (השנה אני בהפסקה לצורך לימודי פוסט-דוקטורט בארה"ב)

  • נתן לנדאו

    מדריך

    מורה דרך ופעיל בעמותת מוסללה. יליד ירושלים 1985, חי ונושם את העיר הזאת. בוגר האוניברסיטה העברית וקורס מו"ד ביד בן צבי. 
    כשניגשים אלי לפעמים עם פרצוף מדוכא בסוף הסיור ושואלים אותי איך אפשר להמשיך לחיות בעיר הזאת אני עונה שדווקא ירושלים היא הזדמנות אמיתית לשינוי.  המורכבות והמגון האנושי של העיר הזאת יוצרים לא מעט קשיים, אבל גם מהווים הזמנה למפגשים אחרים.

  • שרון מורגנשטיין

    מדריכה
    I grew up in New York, and have lived most of my life in Israel.  My background is education.  For the past 30 years I have been a professional tour guide.   Working with Ir Amim has allowed me to utilize my educational skills, as I share the complexities of Jerusalem, with the public.
    The best part of my job is connecting with people, those from abroad, and those here.
     I appreciate life and the many blessing I am fortunate to enjoy.
     
     
  • ערן צדקיהו

    מדריך

    מדריך גיאופוליטי המתמחה בירושלים המזרחית ובמקומות קדושים בהקשר של הסכסוך הישראלי פלסטיני. מורה דרך מוסמך, בעל תואר שני בלימודי אסלאם והמזרח התיכון מהאוניברסיטה העברית וכיום דוקטורנט במכון למדעי המדינה בפריז. נושא המחקר: לאומיות דתית בסכסוך הישראלי פלסטיני במבט השוואתי. כמו כן ערן הוא עמית מחקר בפורום לחשיבה אזורית. מדריך בעיר עמים מאז 2008 ומעביר במסגרת העמותה מספר סיורים ייחודיים. 

  • חוה שוורץ

    מדריכה

    אני מורת דרך, מורה לתולדות האמנות ודוקטורנטית בחוג לתולדות האמנות באוניברסיטה העברית. אני גרה בירושלים עם ארבעת ילדיי.
    התחלתי להדריך בעיר עמים ב2008. המוטיבציה התעוררה דווקא מתוך עבודתי כמורת דרך: הבנתי שהסיפור של ירושלים כפי שאנחנו מספרים אותו לתיירים - וגם לעצמנו -  מלא חורים ונקודות עיוורות ומהווה כיסוי למציאות אחרת המסתתרת מתחת לבועה התיירותית ומתחת למיתולוגיה הירושלמית, זו של מציאות בצל מדיניות המפלה בשיטתיות  את הפלסטינים הירושלמים ומרחיקה את כולנו, ישראלים ופלסטינים כאחד, מדרך צודקת ובת קיימא שתאפשר לחלוק את המרחב הירושלמי כבית שבו הדיירים שווים בזיקתם ובזכותם לעיר. מאז, היתה לי הזכות להיות חלק מצוות שעושה את המעשה הלא-תמיד-פופולרי אך ההכרחי בעיניי של הסרת הלוט מעל הנקודות העיוורות בראייה הישראלית של העיר, בתקווה להאיר לישראלים צעירים ומבוגרים, יהודים מחו"ל ואחרים לא רק נקודות אפלות ומודחקות אלא גם אפשרויות לקיום אחר כאן בירושלים.

  • בתיה רוזן-גולדברג

    מדריכה

    הצטרפתי לעיר עמים לפני 3 שנים כי רציתי לדבר על עירי כפי שהיא במציאות, וכי השיח, הידע והפעילות של אנשי העמותה הם השראה לחיי הפרטיים והציבוריים.